1-1,5 kg hjortkött (använde vi) Kan köpas av hos Ragnar o Vera Granberg.
Smör till stekning
2 tsk salt
1 lagerblad
2 purjolökar
1 morot
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
5 dl rödvin
1 tsk timjan
3 msk tomatpure
15 syltlökar
Torkad svamp (Vi har oftast soppar av något slag)
Apelsinskal liten bit
Bacon hackad i småbitar
Persilja
Skär köttet i bitar och bryn dom och flytta över till järngryta när dom är brynta. Häll lite vatten i stekpannan och vispa ur. Häll sedan över i grytan. Häll i vinet och lägg i lagerblad, slantade morötter lök i klyftor, strimlad purjo, tomatpure, kryddor och apelsinskal. Koka allt 1-2 tim, känn efter när köttet är mört. Fräs syltlökarna och svampen och lägg tillsammans med bacon när ca 20 minuter är kvar av koktiden. Red med 2 msk vetemjöl i kallt vatten eller rödvin. Låt puttra några minuter till. Strö över persilja. Ät till Potatis , ris, quinoa eller couscous.