lördag 30 maj 2009

Quinoalax


3 dl Quinoa

½ Rotselleri i bitar (eller 1 skivad fänkål)

1 tärnad Paprika

200 g Sockerärtor

½ kg Lax i bitar

5-6 dl Vatten ( beroende på vilken Quinoasort)

1 påse Quinoa spice mix ( Santa Maria)


Skölj Quinoan i ljummet vatten. Koka upp vatten och selleri. Koka i åtta minuter på svag värme. Häll i den sköljda quinoan och koka ytterligare 8 minuter. Dra kastrullen från plattan och rör in spicemix, paprika, sockerarter och fisk och om man har fankål istället för selleri så ska den i nu. Låt allt koka 5 minuter under lock.

Är det mycket vätska kvar så häll bort.


Sås

Turkisk youghurt med mycket hackad gräslök, lite mynta och färsk basilika och oregano. Häll också i lite olivolja limone.


Sallad

Fin-tärna tomat, gurka och squash.

Krydda med mynta, orgegano, basilika, salladskrydda.

Olivolja limone

Några droppar Hallon-balsamvinäger