måndag 13 april 2009

Grillade lammkotletter med barberquesås

13 april, +10 i skuggan och bara en halvmeter snö kvar...
Lammkotletter:
Marinad:
1½ dl Olivolja
1 msk Soya
1 msk Balsamicovinäger
Salt
Svartpeppar
2 Vitlöksklyftor
1 tsk Dijonsenap
Rosmarin efter behag

Rör ihop och låt kotletterna ligga i marinaden minst en timma. Grilla.

Barberquesås:
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1-2 Vitlöksklyfta
2-3 msk Olivolja
½ msk Grönsaksfond
2 msk balsamico-vinäger

Fräs löken och en pressad vitlöksklyfta i olivoljan. Häll i tomaterna, fonden och vinägern. Låt puttra ihop i 20-30 minuter, tills det blir simmigt.
Krydda med
Cayennepeppar
Chilipeppar
Salt

Servera quinoa, riven ost och grönsallad till.