söndag 5 april 2009
Quinoabiffar med basilika och fetaost
2 dl Quinoa
2 ägg
2 msk creme fraiche
1 dl fetaost
1 msk ströbröd
1 dl finhackad lök
3-6 msk färsk finhackad basilika
2 vitlöksklyftor
1 finhackad röd paprika (eller chilipeppar)
Salt och peppar
Koka Quinoa i 15-20 minuter med salt och lite grönsaksbuljong.
OBS! Låt svalna!
Blanda ägg, creme fraiche, ströbröd och låt svälla några minuter.
Finhacka under tiden lök, basilika, vitlök och paprika. ( Ev Chilipepparfrukt)
Smula fetaosten och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. (Quinoan måste ha svalnat först annars smälter röran och blir för lös.)
Smaka av med salt och peppar. Låt smeten svälla i fem minuter.
Forma till biffar.
Stek på båda sidor, i smör, tills de blir gyllenbruna.