200 - 300 g frusna Räkor
½ - 1 Blomkålshuvud
8 Ägg
2 dl Vispgrädde
Smör
Koka blomkålen mjuk i lite vatten. Slå bort vattnet som blir över när blomkålen mjuknat.
Tina räkorna genom att sakta sakta stekputtra dem i lite grädde, medan blomkålen kokas.
Häll över blomkålen i stekpannan och lägg i smör i pannan som får smälta ner.
Öka värmen. Hälls på rejält med grädde och knäck i de åtta äggen och rör om med en gaffel.
Låt allt puttra ihop på ganska svag värme tills det stelnar.
Salta ordentligt och vrid över med flera varv svartpeppar.
Strö över rikligt med persilja.
Servera med knäckebröd och en grönsallad.
Eller kokt färsk sparris. Med smält smör!
Bra som förrätt om man är flera. Vi åt lövbiff och potatis också. Och var tre personer.