söndag 24 juli 2011

Örtkyckling i lergryta

1 hel kyckling
Vitlök
Rikligt med färska kryddor, gärna från eget land ;-) Oregano, Basilika, Mynta, Persilja
Citron
Salt
Peppar
Gör så här: Lägg lergrytan i blöt någon timma. Hacka kryddorna fint. Salta och peppra runt om kycklingen. Pressa citron över och i kycklingen. Snitta på olika ställen i kycklingen och stick in vitlöksbitar och kryddhack. Lägg några citronklyftor och ganska mycket kryddhack inne i kycklingen. Lägg också några citronklyftor runt om kycklingen i lergrytan och strö också rikligt med kryddhack över alltihop. Ställ in grytan i kall ugn och värm till 250 grader, minst en timma, kolla att allt kött är vitt och att det inte finns någon rosa saft kvar i köttet. Sila vätskan och gör en redning, krydda den med curry. Ris eller quinoa och en grönsallad till.