tisdag 1 september 2015

Jättegod Kycklinggryta med cashewnötter och kokosmjölk

Till två personer och en matlåda

2-3 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk (ca 3 dl)
1 tsk Sambal olek
1 knapp tsk salt
Saft från en halv lime
2-3 dl grädde
2 dl Osaltade Cashewnötter (krossas i mortel)
Broccoliknippen
Smör

Skär filéerna i 2 cm skivor, bryn dem i smör så att de blir genomstekta, men inte för hårt, gärna i järngryta.
Ta upp dem och låt dem vila.
Häll kokosmjölk, sambal olek, salt och lime i grytan och sjud i fem- sju minuter.Häll på de krossade cashewnötterna och grädden och koka ihop det hela i fem- tio minuter tills det är krämigt.
Lägg tillbaka kycklingfiléerna och broccolibuketterna och låt dem koka med en stund.
Släng på några cashewnötter som extra mums vid serveringen.