tisdag 1 september 2015
Tomatsoppa
7-8 stycken färska Tomater eller två paket krossade tomater
2 gula Lökar
2 klyftor Vitlök
Grönsaksfond
Matlagningsvin
2 msk Tomatpuré
1 dl Grädde
Salt
Svartpeppar
Chilipeppar
Och så en massa kryddor, gärna färska, snåla inte:
Citrontimjan
Basilika
Oregano
Olivolja
Smör
Persilja
En klick Turkisk yoghurt till serveringen
Om du använder färska tomater. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i tomaterna ett par minuter. Ta upp dem och skala dem. Finhacka dem eller krossa dem i matberedare.
Hacka och fräs lök och vitlök i smör och olivolja, tills de blir mjuka. Lägg i tomaterna och låt dem fräsa med löken. Häll i en liter buljong, eller efter behov. Lägg i kryddorna (utom persiljan, den ska i just före serveringen). Låt det koka ihop i cirka 10 minuter.
Mixa soppan med stavmixer.
Häll i grädden och garnera med persiljan