fredag 11 september 2015

Köttfärsgryta med vitkål och fetaost

Eller om man så vill:
Vitkål med köttfärs och fetaost.
Måste gå kurs i matfotografering. Ser inte aptitlig ut men är jättegod!
Och roligt att laga så här i skördetider, när den närproducerade vitkålen är så fin.
400- 500 gram nötfärs
2 gula hackade lökar
2 hackade vitlöksklyftor
6 blad av ett stort vitkålshuvud, hackas
3 dl grädde

Salt
Svartpeppar
1 msk Oregano (eller efter behag)
1 paket fetaost

Rapsolja
Smör

"Svetta" lökhacket i rapsolja och rejält med smör, tills de är genomskinliga i en stekpanna. Gör likadant med vitkålshacket i en annan, stor, stekpanna.
Blanda dem i samma panna.
Stek köttfärsen ganska hårt i samma panna som du hade löken i så får den smak av lök och vitlök.
Salta och peppra. Blanda i oreganon och låt det puttra en liten stund.
Blanda i köttfärsen i kål/lökblandningen i den stora stekpannan.
Häll i grädden och låt puttra en bra stund så det blir lite krämigt.
I med fetaosten och låt den koka med i 1-2 minuter.
Strö över lite extra oregano, gärna färsk så ser den fräsch och aptitlig ut.