Varning, varning, starkt vanebildande pastasås!!! Krämig, frisk, fet och god!
500 gram färsk ( eller frusen) Broccoli
400 gram fet, vällagrad Prästost
2 pressade vitlöksklyftor
2 ½ dl pasta- eller matlagningsgrädde
1 krm Cayennepeppar
2-3 tsk Dijonsenap
1 Buljongtärning eller grönsaksfond
Parmesanost
Förväll broccolin några minuter
Spara 1 dl av det kokta spadet som grund för såsen och kör sen broccolin i mixern så att den blir "pulveriserad"
Skiva fet lagrad prästost med osthyvel
Blanda 1 dl broccoli-spad med buljongtärningen
Rör ner grädden och låt koka upp
Blanda i övriga ingredienser, vvitlök, cayennepeppar, dijonsenap
När allt kokat upp kan du börja lägga i den skivade osten. OBS nu får såsen inte koka men ska ändå hållas varmt. Kokar det så skär sig såsen. Rör på och lägg i ostskivor allteftersom. När all ost har smält läggs den pulveriserade broccolin i, sist av allt.
Serveras med FullkornsSpagetti och Tomater och gurka eller en grönsallad.
Strö på lite parmesanost.
500 gram färsk ( eller frusen) Broccoli
400 gram fet, vällagrad Prästost
2 pressade vitlöksklyftor
2 ½ dl pasta- eller matlagningsgrädde
1 krm Cayennepeppar
2-3 tsk Dijonsenap
1 Buljongtärning eller grönsaksfond
Parmesanost
Förväll broccolin några minuter
Spara 1 dl av det kokta spadet som grund för såsen och kör sen broccolin i mixern så att den blir "pulveriserad"
Skiva fet lagrad prästost med osthyvel
Blanda 1 dl broccoli-spad med buljongtärningen
Rör ner grädden och låt koka upp
Blanda i övriga ingredienser, vvitlök, cayennepeppar, dijonsenap
När allt kokat upp kan du börja lägga i den skivade osten. OBS nu får såsen inte koka men ska ändå hållas varmt. Kokar det så skär sig såsen. Rör på och lägg i ostskivor allteftersom. När all ost har smält läggs den pulveriserade broccolin i, sist av allt.
Serveras med FullkornsSpagetti och Tomater och gurka eller en grönsallad.
Strö på lite parmesanost.