måndag 14 juli 2008

Broccoli- och Ostpastasås

Varning, varning, starkt vanebildande pastasås!!! Krämig, frisk, fet och god!

500 gram färsk ( eller frusen) Broccoli
400 gram fet, vällagrad Prästost
2 pressade vitlöksklyftor
2 ½ dl pasta- eller matlagningsgrädde
1 krm Cayennepeppar
2-3 tsk Dijonsenap
1 Buljongtärning eller grönsaksfond
Parmesanost

Förväll broccolin några minuter
Spara 1 dl av det kokta spadet som grund för såsen och kör sen broccolin i mixern så att den blir "pulveriserad"
Skiva fet lagrad prästost med osthyvel
Blanda 1 dl broccoli-spad med buljongtärningen
Rör ner grädden och låt koka upp
Blanda i övriga ingredienser, vvitlök, cayennepeppar, dijonsenap

När allt kokat upp kan du börja lägga i den skivade osten. OBS nu får såsen inte koka men ska ändå hållas varmt. Kokar det så skär sig såsen. Rör på och lägg i ostskivor allteftersom. När all ost har smält läggs den pulveriserade broccolin i, sist av allt.

Serveras med FullkornsSpagetti och Tomater och gurka eller en grönsallad.
Strö på lite parmesanost.