fredag 11 juli 2008

Grillkväll med lax, hjort o kyckling

Lax-kuber marineras i:
Olivolja
½ pressad Citron
Sweet chilisås
Salt
Grovmalen svartpeppar

Hjort, ytterlår tärnas och marineras i:
Olivolja
Hoisin-sås
Terriyaki-sås
Salt
Grovmalen Svartpeppar
Vitlök
Timjan, färsk
Färdig grillkrydda

Kyckling-filéer marineas i:
Paprikapulver
Koriander
Cayennepeppar
Chilipeppar
Spiskummin
Salt
Grovmalen svartpeppar
Lite honung, ½ tesked
Olivolja
1 vitlöksklyfta


Grönsaker grillas som de är:
Rödlök
Tomat
Squash
Champinjoner
Gul lök
Paprika

Serveras med ångkokad färsk sparris, ris och såser som fått dra i ett par timmar:

Hot-sås
2 ½ dl Turkisk yoghurt
1 dl A-fil
1 msk Majonnäs
1 msk Olivolja
1 tsk sambal-oelek
Basilika, färsk, ta rikligt
Oregano, färsk
1 tsk Tomatpuré

Avocado-Limesås
Mosa en Avocado och blanda med Örtsalt
Rör ner:
1 msk Olivolja Limone
½ pressad Lime
2 dl Turkisk Youghurt
1 tsk Majonnäs

Bröd från Nya Annas Mat, Anna Bergenström: Ett fantastiskt bröd, sidan 312.

Efterrätt: Färska jordgubbar och glass