söndag 13 juli 2008

Kycklingfilé-gryta

3 kycklingfiléer delas i tärningar
Olivolja
Smör
3 finhackade Vitlöksklyftor
½ citron
(Minst) 1 paprika, blanda gärna olika färger.
1 burk krossade Tomater
Oregano, färsk
Basilika, färsk
1 dryg tsk Kycklingfond
Salt
Chilipeppar
1 ½dl Grädde

Bryn kyckling-tärningarna i Olivolja, Smör och Vitlök.
Pressa saften av citronen över.
Låt koka ihop en stund. Lägg i rikligt med basilika och oregano.
Lägg i paprikan.
Krydda med salt och chilipeppar.
Häll i de krossade tomaterna.
Låt puttra 5 minuter.
Häll i grädde och låt det koka upp.

Serveras med Basmatiris och Annas fantastiska bröd, ur Annas Nya kokbok.