lördag 19 juli 2008

Pizza



Deg:
4 dl ljummet Vatten
4 msk Mjölk
½ paket Jäst
1 tsk Salt
½ tsk Strösocker till jästen
4 msk Olivolja
10 dl Vetemjöl
Bearbeta degen ordentligt. Den ska kännas seg och smidig.
Låt jäsa minst 1 timma tills den blivit dubbelt så stor.

Dela degen i tre delar. Kavla ut degarna lövtunt. Lägg på tomatsås och ingredienser.

Tomatsås:
Olivolja
2 gula lökar
2 Vitlöksklyftor
2 burkar krossade Tomater
2 msk Sweet Chili
Fräs försiktigt lökarna i olivoljan, blanda i Tomatkrosset och Sweet Chilin och låt det koka ihop en kvart.
Krydda under tiden med:
Mycket Oregano
Mycket Basilika
Grovmalen Svartpeppar



Fyllning 1:
Skinka
Svamp
Parmesanost
Herrgårds-, Präst- eller Greveost

Fyllning 2:
Egenplockad svamp
Paprika
Broccoli

Färsk, förvälld sparris
Fetaost
Parmesanost
Herrgårds-, Präst- eller Greveost

Fyllning 3:
Squash
Köpeschaminjoner
broccoli
Paprika
Fetaost
Parmesanost
Herrgårds-, Präst- eller Greveost
(Kan också lägga skinka på ena halvan ifall någon vill ha kött)

Ställ varmluftsugnen på 250 grader. Sätt inpizzorna och sänk värmen till 225 grader. 8 minuter.
Vanlig ugn 25 grader varmare.